Fröknäcke in a jar

publicerat i Allmänt;
 
Jag och Nina gjorde detta knäcke hos henne i veckan. Det var så gott så jag fick göra mer till mig själv och till mamma och Jim. Alla på mammas jobb fick också smaka och det blev en hit. Mamma och Jim fick en halv plåt som jag la i en påse. Sedan har jag alltid velat göra ett "recept" i burk men aldrig blivit av, för det ska vara rätt recept för att det ska bli bra. Detta recept var ju utmärkt:
2,5 dl Majsmjöl
0,5 dl Solroskärnor
0,5 dl Linfrön
0,5 dl Sesamfrön
0,5 dl Pumpakärnor
En påse med flingsalt
En sak som jag hade planerat gick tyvärr inte vägen. Receptet innehåller också 1 dl olivolja och för att få med så många ingredienser som möjligt skulle det inte fungera med att lägga oljan i burken tillsammans med övriga ingredienser. Jag tänkte att man kan köpa en liten glasflaska (gammaldags) och hälla oljan i den men den var tyvärr slut på Panduro. Det hade varit perfekt, då hade mamma bara behövt tillsätta 2,5 dl kokande vatten och vatten har alla hemma så receptet hade då blivit komplett.
Igår fick mamma dessa saker för jag skulle jobba några timmar i Birsta och då for jag in på Rusta innan och där fanns det sådana små söta glasflaskor för endast 10 kronor. Självklart hade jag inte med olivoljan (men frågade mamma i förväg och de hade olja hemma). I all fall, det blev bra ändå, nästan hela receptet i burken, haha.
Jag ska göra om det här fast då med Chocolate Chip Cookies eller liknande recept. Vad gott!

Kommentera inlägget här :