Turkiet 2013

publicerat i Allmänt;
Hej på er kära läsare. Jag har inte haft tid att uppdatera under veckan jag varit hemma, tiden har gått för fort. Kom hem för åtta dagar sedan. Längtan tillbaka är stor. Jag ska göra en uppdatering för veckan i Turkiet, självklart kommer ni få se bilder också :). Har mycket bilder men man kan alltid göra fler inlägg med bilder, det återstår att se.
Vi kom till hotellet vid 14-tiden på själva midsommarafton (fredag). Vi var 31 stycken som for med nästan hälften barn och vi bodde på ett All inclusive hotell rakt uppe i "bergen" och det var högt upp vi bodde. Utanför hotellet fanns ingenting mer än vakter och två stycken supermarkets, fanns ingen shopping eller nånting alls utanför, utan det gällde att vara inom hotellets gränser eller att lämna hotellet. Det var 1,5 mil till själva Bodrum och det tog ca: 50 minuter dit med en minibuss som kallas "Dolmus".
Lördag och söndag var också lugn. Vi var bara på hotellet allihop. Provade på vattengympa i den stora poolen och en dag provade jag på dansaerobics, det var riktigt roligt. Vi hade några låtar och "moves" som vi har på Zumban hemma, haha!
Det som var lite synd var att den stora poolen stängdes av tre dagar av våran vecka. Vi kommer att få ersättning för det. Men jag älskar mer havet, bada i pool kan man göra hemma, man kan bada i havet hemma också men då är det riktigt kallt. Det var faktiskt kallt i medelhavet också men till slut kom man i, haha.
På måndag for alla karlar in till Bodrum med en speciell båt som fanns på hotellet, den tog bara en kvart att komma dit men dom fick ta Dolmus tillbaka på hotellet på natten. Dom hade haft det trevligt.
På tisdag var det äntligen den stora marknaden som jag hört om av folk hemma. På tisdagar har marknaden kläder, väskor m.m. Guiden hade också sagt att det gällde att pruta till minst 50 % och gärna mer om vi vågade sa hon. Ibland gjorde jag en riktig bra affär, prutade ner 80 % och han var så arg. Det sägs att om försäljaren är glad när man går därifrån har dom tjänat riktigt av en, dom har gjort en bra affär. Om dom är arg när man går därifrån har kunden vunnit ;). Men dom sprang efter en och jag kan säga att jag var 40 pussar rikare när vi kom ut därifrån. En kille var jättefin faktiskt och han var riktigt på, han ville ha min Facebook och vi skulle dansa där och ena med det andra, haha. Många försäljare frågade mamma min hur många kameler hon ville ha för mig, haha ja du vi hade det roligt. Det blev som en familjedag där, det var jag, mamma och Jim som for in till marknaden. Vi var tillbaka på hotellet vid halv fyra igen.
Onsdag var också lugn. Moster Maria, Uffe, Jim, Patrick, Jocke och Katarina for iväg på en båtutflykt hela dagen. Då hade jag och mamma kvalitetstid och umgicks större delen av dagen. På kvällen hade vi bokat tid för en fotografering på alla oss tillsammans. Fotografen tog även bilder familjevis efter det stora gruppfotot. Efter fotograferingarna åt vi ovanför huvudrestaurangen "Tavern by the sea" - en A' la carte restaurang. Där blev det en 4-rätters middag. Vi alla åt tillsammans som vissa andra middagar. Personalen var serviceinriktade och ordnade långbord och sånt åt oss. Innan middagen fick vi höra att det skulle vara en liten marknad inne på hotellet och dom skulle ha öppet till 23. Vi  gick från middagen vid halv tio och strosade runt på marknaden, mamma fick tag på en väska. Några av killarna kände man igen från marknaden dagen innan.
Torsdag var den sista riktiga dagen på hotellet. Vi passade på att smida planer på onsdagen när Maria och Uffe var på utflykten och vi fixade champagne och glas för att överraska dom med champagne på sängen. Vi hade bestämt att på torsdag morgon vid halv nio ska vi träffas i deras hus (hotellet hade 9 hus med många hotellrum) och sagt och gjort gjorde vi det. Vi var då 29 stycken som gick upp för trapporna och knacka på, haha. Dom fick en chock men vi alla trängde in oss i deras rum. Städerskorna flinade när vi alla gick upp för trapporna, det var riktigt roligt och dom hade inte anat någonting. Sedan gick vi och åt sista riktiga lunchen tillsammans.
Jag hade också tänkt att köra vattenskoter men ville ta det på torsdag "spara det bästa till sist". Så blev det också. Dagen innan hemresa hyrde jag och Jim en varsin vattenskoter och for ut. Jag bara älskar den känslan att fara ut på havet.
Det har varit en underbar resa och alla var pigga och glada. Barnen hade det underbart där det var underhållning varje dag. För de minsta barnen hade dom varje dag två timmar i Bamseklubben och för de äldre barnen hade dom två timmar dans i Show kids som den klubben heter. Alla barnen i vårat gäng hade alltid någonting roligt för sig.
Dagen efter vi kom dit fick vi höra att barnen skulle dansa kl åtta på kvällen uppe på teatern. Jag förstod ingenting för jag trodde det bara fanns Bamseklubben och att de äldre barnen inte hade någon speciell aktivitet. Men det visade sig att barnen i Show kids klubben skulle uppträda varje kväll på teatern, visa upp sin show som dom dansat tidigare den dagen. Det var en underbar upplevelse.
Efter show kids, var det Family fun. Family fun hade roliga inslag. Det var bland annat två clowner som showade. Efter Family fun var det alltid en till show. Jag älskade 80-tals showen. Dom som showade var skandinavier och hade underbara röster. Ärligt talat hade dom "internationella" röster, dom skulle lätt kunna slå igenom.
Vi gick inte på teatern varje dag. Jag, mamma och några till kunde sitta nere vid pool baren medan de andra var uppe på teatern osv.
Nu har ni fått tagit del av vår vecka i Bodrum, Turkiet.

Kommentera inlägget här :