Kesoplättar med mozzarella, basilika och tomat

publicerat i Allmänt;

Ingredienser

125 g ekologisk keso (½burk)

1 ägg

2 tsk fiberhusk

lite salt

½ tomat

Några blad färsk basilika

50 g mozzarella

Svartpeppar

Lite smör eller kokosfett 

Gör så här

 Börja med att skiva tomat, 2 fina skrivor. Förbered några basilikablad och skiva mozzarellan i tunna skivor. 

Fortsätt med plättarna. Mixa ihop ägg, keso, fiberhusk och lite salt med en stavmixer (jag använde elvisp) tills det blivit en slät konsistens.

Värm en liten klick smör eller kokosfett i stekpannan och forma 3 stycken plättar. Sänk till medelvärme och låt pättarna stanna och få en fin färg på ena sidan, vilket tar några minuter, vänd sedan på plättarna och lägg på Mozzarella och basilika på två utav dem.

Ha på lite nymald svartpeppar. Lägg tomatskivorna i stekpannan bredvid ett litet tag så dem blir varma och lägg dem sedan på osten. Låt stå i någon minut så osten börjar smälta.

Bygg ett fint torn i stekpannan och låt även detta stå i någon minut så det gottar ihop sig. Ha sedan upp plätt-mozzarella tornet på en tallrik och servera med en liten grönsallad. Bör tillägga att det är perfekt för LCHF-are.

Ät och njut!

Dem blev inte så snygga. Nästa gång ska jag göra finare ;).

Kommentera inlägget här :