Plocka fram julen?

publicerat i Allmänt;
God morgon! Är jätteglad för att man kunde somna i skaplig tid, stängde de blå strax efter tolv och vaknade vid nio. Vaknade då såklart av bygget här men det var bara en kvart innan klockan skulle ringa.

Julkänslan och längtan efter att få börja julpyssla har suttit i kroppen ett tag och började nu tänka på när jag brukar storstäda och ta fram allt som har med julen att göra. Jag brukar alltid vara för tidigt ute för att det är så mysigt att spela julmusiken på högsta volym, städa, tvätta, fika gott (pepparkaka och kaffe , julbaka och stryka. Stryka kan vara roligt när de har med julen att göra, annars försöker jag undvika det så gott det går. Brukar också alltid ha ett stort hopp på att det ska snöa den dagen eller i alla fall ligga mycket snö på backen. Minns för några år sedan då det var grönt på backen och knappt någon snö. Det var varmt ute och motorcyklarna var framme?! Nej, det ska vara snö på jul och nyår sen kan det bli bar mark igen. När tar ni fram julen? Brukar ni dela upp så att adventljusstakarna och julstjärnorna plockas fram vid första advent och julpyntet och resten görs några dagar innan julafton?

Projekten jag håller på med nu är att pyssla julklappar. Ska dekorera burkar med diverse saker sedan baka någonting som choklad,/kaffe-/chilitryfflar, ischoklad, snöbollar etc. och lägga i burken. Ska göra en stor burk till mamma och Jim och eventuellt köpa två mindre till mormor och morfar. Får se vad fantasin säger men mamma och Jim ska i alla fall få en med nåt gotta i.

I dag blir att åka iväg på tjejkväll där det kommer att bjudas på gott sällskap och god mat. Nu blir det frukost och sedan plocka undan lite, har städat redan men disken ska bort sedan är det klart och man har helgfint :)

Puss & Kram

Kommentera inlägget här :