Porterkyckling

publicerat i Allmänt;
God förmiddag allesammans! Hoppas ni alla mår bra. Gårdagens 12 timmars pass gick fin fint. På eftermiddagen for vi ut till Bosvedjan för middag och vi assistenter blir alltid bjuden på middag också, så snällt och jämt så gott må jag säga. Har ätit Porterstek några få gånger och bara älskar det, men igår fick vi Porterkyckling och jag tror faktiskt att det var godare än Porterstek. Till det blev det sallad och potatisgratäng. Ska prova på att göra denna rätt imorgon. Jobbar till senare ikväll också men kanske hinner på affären efter jobbet, annars får man ta sig en prommis ner på Willys imorgon när man vaknar. Det är inte så mkt man behöver ha egentligen. Jag kan skriva receptet här och garanterar er att ni kommer att älska denna rätt.

Porterkyckling 4 portioner

1 dl soja
1 dl svartvinbärssaft
2 vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
1 köttbuljongtärning
5 enbär
1 flaska porter
4 kycklingfileer

Sås:
2 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
spadet från grytan

Blanda alla ingredienser i en kastrull eller i en hög
stekpanna. Skär filéerna i ca. 2cm breda remsor. Lägg i och koka allt under lock 30–45 min. Ta upp kycklingen och gör såsen.
Servera med klyftpotatis, ugnsrostade grönsaker, broccoli etc.


OBS! Se till att göra extra sås, för det är såsen som är godast ;).

När man slutade 20.00 igår var man kvar i Bosvedjan och tänkte att man lika väl kan gå hem, vilket man gjorde. Det tog 40 minuter iaf, så det var skönt. När man kom hem var det bara att hoppa in i duschen och ta det lugnt, var rätt trött men somnade inte förrän sent, som vanligt. Fick en sovmorgon idag så :). Nu ska man göra sig klar och fixa lite saker, måste träffa Tessan en sväng och fixa nån lunch, måste även handla så man har middag på jobbet idag. Hoppas ni får en fortsatt trevlig fredag!

Puss & Kram

Kommentera inlägget här :