Porterkyckling 4 portioner
1 dl soja
1 dl svartvinbärssaft
2 vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
1 köttbuljongtärning
5 enbär
1 flaska porter
4 kycklingfileer
Sås:
2 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
spadet från grytan
Blanda alla ingredienser i en kastrull eller i en hög
stekpanna. Skär filéerna i ca. 2cm breda remsor. Lägg i och koka allt under lock 30–45 min. Ta upp kycklingen och gör såsen.
Servera med klyftpotatis, ugnsrostade grönsaker, broccoli etc.
OBS! Se till att göra extra sås, för det är såsen som är godast ;).
När man slutade 20.00 igår var man kvar i Bosvedjan och tänkte att man lika väl kan gå hem, vilket man gjorde. Det tog 40 minuter iaf, så det var skönt. När man kom hem var det bara att hoppa in i duschen och ta det lugnt, var rätt trött men somnade inte förrän sent, som vanligt. Fick en sovmorgon idag så :). Nu ska man göra sig klar och fixa lite saker, måste träffa Tessan en sväng och fixa nån lunch, måste även handla så man har middag på jobbet idag. Hoppas ni får en fortsatt trevlig fredag!
Puss & Kram